Zet je in voor WASH in Ethiopië

Normal a39aef2facdea9677d74d52ea2ef9f7542bcaa3f
van totaal € 2.500 (78%)

Verander het leven van meisjes in Ethiopië!
Door in actie te komen voor schoon water en toiletten help je vooral veel meisjes. Want het zijn meestal de meisjes die elke dag uren moeten lopen om water te halen, vaak onder gevaarlijke omstandigheden. Ze missen hierdoor veel tijd op school. En het water is vaak vervuild wat ziekten veroorzaakt. Ook blijven veel meisjes weg van school als ze ongesteld zijn door het ontbreken van goede wc's.

Zo helpen wij meisjes en hun familie in Ethiopië!
Met de opbrengst van jullie te gekke acties, zorgt Plan in de regio Amhara op scholen voor waterpompen en watertanks. Voor meisjes worden aparte toiletblokken gebouwd, met wasruimtes en een invalidetoilet. Ook richt Plan clubs op waar leerlingen cursussen krijgen over hygiëne, o.a. tijdens de menstruatie. Voor noodgevallen is er voor meisjes maandverband. Lees hier het verhaal van een bezoek aan een Plan waterproject in Ethiopië

 

Team Vrijwilligers

voorplan@planinternational.nl

0857732007

Bekijk alle
€ 150 04-05-2020 | 21:32 Aan: Ik wil het leven van meisjes in Ethiopië veranderen!
€ 120 02-03-2020 | 12:00
€ 650 02-03-2020 | 11:02
€ 20 28-02-2020 | 19:34 Aan: Ik wil het leven van meisjes in Ethiopië veranderen!
€ 50 24-02-2020 | 17:22 Aan: Ik wil het leven van meisjes in Ethiopië veranderen!
Bekijk alle

Dossier WASH: dit doet Plan

28-08-2019 | 16:30  Plan pakt drinkwaterproblematiek, slechte hygiëne en gebrek aan sanitaire voorzieningen in samenhang en aan de basis aan. Plan gaat daarbij uit van de behoeften en de kracht van de betrokken kinderen en families en ondersteunt lokale gemeenschappen om zelf hun toegang tot drinkwater, toiletten en hygiëne duurzaam te verbeteren. Plan werkt hierbij nauw samen met de lokale en nationale overheid en leert de overheid hoe zij samen met de lokale bevolking de WASH-situatie kunnen verbeteren. Sustainable Development Goals (SDGs) Vanaf 2015 zijn er door de Verenigde Naties zeventien Sustainable Development Goals (SDGs) in het leven geroepen. Deze duurzame Ontwikkelingsdoelen moeten een eind maken aan armoede, ongelijkheid en klimaatverandering in 2030. SDG 6 gaat over WASH: in 2030 moet iedereen toegang hebben tot schoon water en sanitaire voorzieningen. Zo moet er universele en neutrale toegang tot schoon en betaalbaar drinkwater zijn. Ook moeten we zorgen voor voldoende en neutrale toegang tot sanitair en hygiëne voor iedereen. Niemand moet meer noodgedwongen buiten de behoefte doen. Ten slotte willen we extra aandacht voor meisjes, vrouwen en anderen in kwetsbare situaties. De SDG’s zijn een vervolg op de Millenniumdoelen die vanaf 2000 al voor veel oplossingen zorgden. Maar dat neemt niet weg dat de SDGs nog hard nodig zijn. Zo heeft wereldwijd 29 procent van de mensen nog steeds geen toegang tot veilig beheerd water, oftewel: besmettingsvrij water wat thuis uit de kraan komt. Ook heeft wereldwijd 39 procent van de mensen geen toegang tot veilig beheerd sanitair en daarvan moet zelfs bijna een derde nog steeds zijn behoeftes buiten ‘in het wild’ doen. Bron:  WHO, 2017 Het Nederlandse WASH SDG programma Het WASH SDG Consortium, bestaande uit WASH Alliance International (WAI), Plan International Nederland en SNV, gaat komende jaren de sanitaire voorzieningen voor 2 miljoen mensen duurzaam verbeteren. Tegelijkertijd krijgen 450.000 mensen de komende vijf jaar toegang tot veilig drinkwater. Het Nederlandse WASH SDG programma gaat van start in zeven landen: Bangladesh, Ethiopië, Indonesië, Nepal, Tanzania, Uganda en Zambia. In al deze landen wonen grote aantallen mensen die geen toiletten en andere sanitaire voorzieningen tot hun beschikking hebben. Daarnaast is een groot speerpunt van het consortium dat de sanitaire voorzieningen en het schone drinkwater voor iedereen beschikbaar is. Vrouwen en mannen, meisjes en jongens hebben allemaal gelijke rechten en verantwoordelijkheden in het gebruik van WASH-faciliteiten. Om dit te kunnen realiseren heeft het Ministerie van Buitenlandse Zaken het consortium een bedrag van € 59 miljoen toegekend.
Lees meer