Schoon water en toiletten - Ethiopië

Verander het leven van meisjes in Ethiopië!
Door in actie te komen voor schoon water en toiletten help je vooral veel meisjes. Want het zijn meestal de meisjes die elke dag uren moeten lopen om water te halen, vaak onder gevaarlijke omstandigheden. Ze missen hierdoor veel tijd op school. En het water is vaak vervuild wat ziekten veroorzaakt. Ook blijven veel meisjes weg van school door het ontbreken van goede toiletten voor als ze ongesteld zijn.

Zo helpen wij meisjes en hun familie in Ethiopië!
Met de opbrengst van jullie te gekke acties, zorgt Plan in de regio Amhara op basisscholen voor waterpompen en watertanks. Voor meisjes worden aparte toiletblokken gebouwd, met wasruimtes en een invalidetoilet. Ook richt Plan clubs op waar leerlingen cursussen krijgen over hygiëne, o.a. tijdens de menstruatie. Voor noodgevallen is er voor meisjes maandverband. Lees hier het verhaal van een bezoek aan een Plan waterproject in Ethiopië

 

Team Vrijwilligers

vrijwilligers@plannederland.nl

0857732007

Bekijk alle

Videoboodschap van Muluneh, Plan Ethiopië

31-01-2019 | 15:07 Muluneh Bimrew, onze collega van Plan Ethiopië, was voor het eerst van zijn leven in Europa om met ons in Amsterdam het Plan waterproject in zijn land te bespreken. Hij was erg onder de indruk van de inzet van alle actiestarters en sponsors van dit project.  6 scholen in Amhara zijn inmiddels voorzien van toiletgebouwtjes en de leerlingen van 2 scholen hebben toegang gekregen tot schoon drinkwater. Met toekomstige donaties gaan we dit project in Amhara verder uitbouwen zodat we nog meer kinderen kunnen helpen. Omdat Muluneh nooit eerder buiten Ethiopië is geweest is zijn Engels moeilijk te verstaan. Door in de video rechtsonder op het linker icoontje te klikken verschijnt de ondertiteling. 
Lees meer