Schoon water en toiletten - Ethiopië

Verander het leven van meisjes in Ethiopië!
Door in actie te komen voor schoon water en toiletten help je vooral veel meisjes. Want het zijn meestal de meisjes die elke dag uren moeten lopen om water te halen, vaak onder gevaarlijke omstandigheden. Ze missen hierdoor veel tijd op school. En het water is vaak vervuild wat ziekten veroorzaakt. Ook blijven veel meisjes weg van school door het ontbreken van goede toiletten voor als ze ongesteld zijn.

Zo helpen wij meisjes en hun familie in Ethiopië!
Met de opbrengst van jullie te gekke acties, zorgt Plan in de regio Amhara op basisscholen voor waterpompen en watertanks. Voor meisjes worden aparte toiletblokken gebouwd, met wasruimtes en een invalidetoilet. Ook richt Plan clubs op waar leerlingen cursussen krijgen over hygiëne, o.a. tijdens de menstruatie. Voor noodgevallen is er voor meisjes maandverband. Lees hier het verhaal van een bezoek aan een Plan waterproject in Ethiopië

 

Team Vrijwilligers

vrijwilligers@plannederland.nl

0857732007

Bekijk alle

Water!

22-11-2018 | 16:51 Mijn naam is Margot en ik werk als themadeskundige water en sanitatie voor Plan. Ik ben naar Ethiopië gegaan om te zien wat er is gebeurd met het geld dat in 2017 is opgehaald voor ons driejarig WASH project in Amhara. De school die ik bezoek had geen schoon drinkwater en wc’s. Ik kom op een heel bijzonder moment, want de waterpomp is net gebouwd en klaar voor gebruik. De waterpomp pompt water van wel 80 meter diep. Alle kinderen leraren maar ook de mensen uit het dorp mogen de pomp gebruiken. Het is geweldig om te zien hoe blij de kinderen zijn! 
Lees meer