Kindhuwelijken - Malawi

Help kindhuwelijken Malawi uit!
Eén…twee… Elke twee seconden wordt er ergens in de wereld een meisje gedwongen te trouwen als ze zelf nog kind is. Ongeschoold, geïsoleerd, mishandeld en veel te vroeg zwanger; kindhuwelijken beroven meisjes van hun jeugd én hun toekomst.

Malawi is een van de landen waar veel te veel meisjes te jong moeten trouwen. En daar kun jij wat tegen doen! Door een actie te starten of een actie te steunen, kun je ons helpen in de strijd tegen kindhuwelijken.

Lees meer over kindhuwelijken en de manieren waarop Plan hiertegen strijdt.

Team Vrijwilligers

vrijwilligers@plannederland.nl

0857732007

Bekijk alle donateurs
€ 5 10-12-2018 | 15:26 Aan: Yes I Do
€ 5 10-12-2018 | 12:15 Aan: Yes I Do
€ 10 12-11-2018 | 07:58 Aan: Boek Nala Héél goed bezig!
€ 5 04-11-2018 | 20:13 Aan: Armbandjes verkopen voor Plan! Weer een armbandje verkocht voor de meisjes in Malawi! Momenteel ben ik in Antigua, Guatemala, en is het gelukt de armbandjes in een winkel te laten plaatsen :) De eigenaresse heeft een aantal armbandjes van me overgekocht en hier zat ook de hele mooie Rose Quartz met buddha met de kleine stenen bij! Yes!!
€ 5 04-11-2018 | 11:01 Aan: Zaalvoetclubje
Bekijk alle

Het 18+ programma

08-10-2018 | 14:15 De door Plan ondersteunde jongerengroepen uit het 18+ programma strijden tegen kindhuwelijken. Ze geven voorlichting over de rechten van meisjes (en jongens) en proberen samen een omgeving te creëren waarin deze rechten gerespecteerd en beschermd worden. De jongerengroepen bestaan vooral uit meiden die zelf uit een relatie komen waarin ze misbruikt zijn, of dit van dichtbij hebben meegemaakt. Memory Banda (20) is een van de activisten die met het 18+ programma streed voor de verhoging van de minimum trouwleeftijd naar achttien jaar. Ook zij heeft een persoonlijke motivatie: haar zusje was elf jaar oud toen ze zwanger raakte en moest trouwen met de vader van de baby. “Ik was zelf nog jong toen en dacht dat het normaal was,” vertelt Memory. “Maar al snel kwam ik erachter dat ze ook in het huwelijk nog misbruikt werd. Toen ze thuis kwam, zag ik wat voor vreselijke impact dat op haar had. Mijn kleine zusje was opeens mijn kleine zusje niet meer.” Hoop op verandering Memory hoopt dat binnenkort geen enkel meisje meer in de situatie van haar zusje terechtkomt. Ook Rose hoopt dat meisjes niet meer hoeven te trouwen en dat degenen die wel in een kindhuwelijk terecht komen, net als zij gered zullen worden. Rose woont momenteel bij haar tante in een ander dorp, zodat ze naar een nieuwe school kan gaan en eindelijk weer de kans krijgt om kind te zijn.
Lees meer