Kindhuwelijken - Malawi

Help kindhuwelijken Malawi uit!
Eén…twee… Elke twee seconden wordt er ergens in de wereld een meisje gedwongen te trouwen als ze zelf nog kind is. Ongeschoold, geïsoleerd, mishandeld en veel te vroeg zwanger; kindhuwelijken beroven meisjes van hun jeugd én hun toekomst.

12 procent van de vrouwen in Malawi tussen de 20 – 24 jaar trouwde voor haar 15e. Het land staat op de negende plaats van landen met het hoogste aantal kindhuwelijken ter wereld. Kindhuwelijken maken een goede toekomst voor meisjes onmogelijk: ze kunnen hun schoolopleiding niet afmaken, lopen grotere kans om te worden mishandeld en hun gezondheid komt ernstig in gevaar door een zwangerschap op jonge leeftijd. 

18+ programma
Met jouw actie help je mee in de strijd tegen kindhuwelijken. Ons 18+ programma in Malawi bestaat uit trainingen in ondernemersvaardigheden en weerbaarheid voor meisjes. Zodat ze leren op te komen voor hun rechten en NEE durven leren zeggen tegen een kindhuwelijk. Ouders en leraren krijgen trainingen over de gevaren van kindhuwelijken. Daarnaast geven we sexuele voorlichting en krijgen meisjes die het risico lopen uitgehuwelijkt te worden plek in een opvangtehuis.   

Lees meer over kindhuwelijken in Malawi en de manieren waarop Plan hiertegen strijdt.

Team Vrijwilligers

vrijwilligers@plannederland.nl

0857732007

Bekijk alle

Malawi - tijd voor verandering

29-01-2019 | 14:21 Memory Banda (20) is één van de activisten die met het 18+ programma streed voor de verhoging van de minimum trouwleeftijd naar achttien jaar. Ze heeft een persoonlijke motivatie: haar zusje was elf jaar oud toen ze zwanger raakte en moest trouwen met de vader van de baby. “Ik was zelf nog jong toen en dacht dat het normaal was,” vertelt Memory. “Maar al snel kwam ik erachter dat ze ook in het huwelijk nog misbruikt werd. Toen ze thuis kwam, zag ik wat voor vreselijke impact dat op haar had. Mijn kleine zusje was opeens mijn kleine zusje niet meer.” Memory hoopt dat binnenkort geen enkel meisje meer in de situatie van haar zusje terechtkomt.   Het 18+ programma De door Plan ondersteunde jongerengroepen uit het 18+ programma strijden tegen kindhuwelijken. Ze geven voorlichting over de rechten van meisjes (en jongens) en proberen samen een omgeving te creëren waarin deze rechten gerespecteerd en beschermd worden. De jongerengroepen bestaan vooral uit meiden die zelf uit een relatie komen waarin ze misbruikt zijn, of dit van dichtbij hebben meegemaakt.
Lees meer